“Jos on hyvä tyyppi ja valmis tekemään, IP-Heikkilällä ei estetä.”

Millaista urakehitystä on mahdollista saada aikaiseksi neljässä vuodessa IP-Heikkilällä, kun asenne ja oppimishalu ovat kohdillaan? Tästä oiva esimerkki on operatiivinen johtaja Jaakko, joka on ollut kehittämässä sekä kasvattamassa IP-Heikkilän tiimiä maaliskuusta 2016 saakka. Haastattelimme Jaakkoa hänen urakehityksestään vuosien aikana.

Kesämestarista työnjohtajaksi

Jaakko on Lapin ammattikorkeakoulusta insinööriksi valmistunut rakennusalan ammattilainen, joka kiinnitettiin IP-Heikkilän remmiin kesätöiden parista. Jaakko päätyi kesämestarina yhteistyöhön IP-Heikkilän sen hetkisen työpäällikön Maurin kanssa, joka huomasi nopeasti nuoren miehen potentiaalin ja ehdotti työtä IP-Heikkilällä.

“Tuli heti hyvä vaikutelma IP-Heikkilästä. Pääsin tekemään alusta saakka laajalla skaalalla erilaisia työnjohdollisia tehtäviä ja haastavimmissa projekteissa Mauri toimi erinomaisena mentorina. Häneltä oli helppo omaksua erilaisia asioita: työmoraalia, työetiikkaa ja laatutason ylläpitoa. Samaan aikaan Mauri on äärimmäisen lämmin ja sympaattinen ihminen”, Jaakko kuvailee.

Askel eteenpäin – laatu- ja kehitysvastaava

Kun puolitoista vuotta työnjohtajana oli tullut täyteen, IP-Heikkilän suunnalta tuli Jaakolle uusi ehdotus. IP-Heikkilän perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Jouni sekä toimitusjohtaja Taavi olivat havainneet Jaakon luontaisen kiinnostuksen laatu- ja kehityspuoleen, minkä ansiosta roolia ehdotettiin laatu- ja kehitysvastaavana.

“Taavi ja Jouni näkivät luontaiset kiinnostukseni kohteet ja asiat, joiden parissa olen parhaimmillani. Aina on ollut kiva tulla töihin, mutta toki omien vahvuuksien ja luontaisten kiinnostuksen kohteiden parissa työskentely lisäsi motivaatiota entisestään. Tässä vaiheessa työnkuvaan astui voimakkaammin esimerkiksi työmaajärjestelmät sekä laatu-, dokumentointi- ja kehitysasiat. Pikkuhiljaa aloin päästä myös henkilöstö-, talous- ja johtopuolen asioiden pariin”, Jaakko kokoaa.

Näköalapaikka – operatiivinen johtaja

Kesän lopulla 2019 Jaakko pääsikin näköalapaikalle rakentamaan rakennusliikkeen kasvua, kun hänet nimitettiin IP-Heikkilän operatiiviseksi johtajaksi. “Yrityksen kasvun ja kokonaisuuden kehittymisen myötä oma roolini on muodostunut entistäkin mielenkiintoisempaan suuntaan. Koen työnkuvani erittäin mieleiseksi. Vastuuta on tullut enemmän: hoidan henkilöstöön liittyvät asiat, verottaja-asioita, laskutusta, myyntiä, markkinointia ja paljon muuta. Haluan edistyä ja edistää IP-Heikkilän toimintaa entisestään”,
Jaakko toteaa hymyissä suin.

“Olen erittäin tyytyväinen, että päädyin työskentelemään IP-Heikkilälle. Omaa osaamista on päässyt kehittämään valtavasti muutamissa vuosissa ja sitä mukaan kun on ollut valmis,uutta vastuuta on saanut. Voisin sanoa, että jos on hyvä tyyppi ja valmis tekemään, IP- Heikkilällä ei estetä. Kun suunnittelee, on läsnä ja uskaltaa tehdä, täällä pärjää hyvin”, Jaakko kertoo.

Mikä on ollut parasta Jaakon uran aikana IP-Heikkilällä?

Vastauksesta päätellen monikin asia: “Kyllä ne on ollut haastavat kohteet ja projektit, jotka ovat vaatineet erikoissuunnittelua, mutta ovat menneet loppujen lopuksi hyvin ja turvallisesti. Lisäksi töissä on hyvä porukka ja ajoittain järjestetään myös saunailtoja, pikkujouluja ja muita kokoontumisia.”

Kiinnostaisiko sinua urakehitys rakennusalan parissa? Katso avoimet työpaikat jo tänään tai jätä avoin hakemus!