Oulun Energia - hallirakennus ekovoimalaitokselle

Oulun Energian Typpitien ekovoimalaitokselle valmistuu massiivinen hallirakennus. IP Heikkilä aloitti rakennusurakan 2023 vuoden lopulla. Vastaavan työnjohtajan Heikki Raution mukaan urakka etenee hienosti aikataulussa. Apunaan Heikillä on työnjohtaja Janne Niva sekä kesän ajaksi IP Heikkilän työnjohtotiimiä vahvistamaan tullut Katri Ruokamo.

IP Heikkilä aloitti vuoden 2023 lopussa korjaamohallin rakennusurakan Oulun Energian Typpitien tehdasalueelle. Laanilassa sijaitseva Oulun Energian ekovoimalaitos jalostaa kierrätykseen kelpaamattoman jätteen höyryksi ja lämmöksi. Samalla se vähentää kaatopaikkojen kuormitusta sekä kasvihuonekaasujen pääsyä ilmaan. Samalla alueella toimii vuonna 2020 valmistunut Oulun Energian Laanilan biovoimalaitos, joka tuottaa energiatehokkaasti sähköä, kaukolämpöä ja prosessihöyryä. Laitoksella on tärkeä rooli, kun siirrymme kohti hiilineutraalia energiantuotantoa. Oulun Energian Laanilan biovoimalaitos edustaa uusinta teknologiaa. Sen kattila voi hyödyntää monipuolisia polttoainekoostumuksia, ja niiden suhteita voidaan helposti muuttaa.

Hallin lattiapinta-alan on yhteensä 2500 m2 ja se pitää sisällään korjaamotiloja, toimistoa sekä varastotilaa. "Uudet valmistuvat korjaamotilat tulevat palvelemaan kunnossapitoa toimintamme keskityttyä enemmän Laanilan teollisuusalueella sijaitseville Oulun Energian tuotantolaitoksille. Yhteistyö IP Heikkilän kanssa on toiminut erittäin hyvin. Matkan varrella tulleiden haasteiden osalta on voitu käydä avointa keskustelua ja etsiä yhdessä parhaita mahdollisia ratkaisuvaihtoehtoja. Odotamme innolla uusiin tiloihimme pääsyä." Kommentoi tilaajan edustaja Markku Heikkinen Oulun Energialta.

Työmaan vastaava työnjohtaja Heikki Rautio kertoo rakennusurakan etenemisestä: “Talvi toi mukanaan haasteita rakentamiseen, sillä työmaa oli pysähdyksissä pakkasjaksojen ajan. Työryhmän aktiivisuuden sekä tehokkaan uudelleen organisoinnin tuloksena aikataulut on saatu kiinni nyt kesän tullen ja lattiat on valettu suunnitelmien mukaisesti toukokuun 2024 loppuun mennessä”, Rautio kertoo. Raution mukaan enää ei ole huolta siitä, että aikataulu viivästyisi. Tällä hetkellä työmaalla on valutöiden ohella menossa vesikaton ja räystäiden rakennusvaihe.

Yksin ei Rautio ole työmaata kipparoinut. Maaliskuusta 2024 lähtien hänellä on ollut apunaan Janne Niva. Jannella on takanaan noin kymmenen vuoden kokemus rakennusalan työnjohtajan tehtävistä. Janne on yksi IP Heikkilän uusista vahvistuksista työnjohdossa. Lisääntyneen kysynnän vuoksi myös toimihenkilöiden vahvuutta organisaatiossa on lisätty. Jannen lisäksi kesän ajaksi työnjohtoharjoittelijaksi eli tuttavallisemmin kesämestariksi työmaalle tuli Katri Ruokamo.

Haluatko kuulla lisää?

Huom! Tiedoston maksimikoko 10MB
Uploading...
fileuploaded.jpg
Upload failed. Max size for files is 10 MB.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.