Kesän työpaikkoihin runsaasti hakijoita - Kesämestari Katri Ruokamo

Kesän työpaikkoihin saapui valtaisa määrä työhakemuksia. Erinäisiin tehtäviin IP Heikkilälle haki jopa 400 työntekijää. Yksi eniten suosiota saavuttanut työpaikkailmoitus oli kesämestarin työtehtävä, johon haki yhteensä 115 hakijaa. Kesämestareita palkattiin eri työmaille useampia, yksi heistä on Katri Ruokamo. Tervolasta kotoisin oleva rakennusalan pitkäaikainen ammattilainen, joka on lähtenyt jatko-opiskelemaan rakennusalaan Lapin AMK:hon.

Haastattelut ja valinnat kesän työpaikkoihin on vihdoin saatu päätökseen. Hakuaika työpaikkoihin loppui suurimmassa osassa jo maaliskuun lopussa. Huhtikuun aikana käytiin useita työhaastatteluja ja neuvotteluja - sekä laadittiin työsopimuksia. Toukokuun alusta olemme saaneet perehdyttää useita uusia työntekijöitä.

Työpaikkoja oli avoinna sekä Oulun että Lapin talousalueelle. Etsimme etenkin kesäsesongin ajaksi maalareita, rakennustyöntekijöitä ja kesämestareita.

Saapuneiden hakemusten määrä oli valtaisa. Useat hakeneet kertoivat törmänneensä työpaikkailmoitukseen sosiaalisen median kanavien kautta. Työhakemuksia saapui yhteensä liki 400 - joista 115 haki kesämestarin paikkaa. Yhdeksi kesämestariksi IP Heikkilälle valikoitu Katri Ruokamo. Katri toimii työnjotoharjoittelijana Oulun Energian korjaamohallin rakennustyömaalla. 

Opiskelunsa Katri aloitti syksyllä 2022 Lapin Ammattikorkeakoulussa monimuoto-opiskeluna. Toimelias rakennusalan ammattilainen on valmistunut talonrakentajaksi Oulun seudun ammattiopisto OSAO:sta vuonna 2015 ja kerryttänyt työkokemusta lähes kymmenen vuoden ajan pääasiassa saneerauksen parista. Useiden muiden hakijoiden tapaan Katri kertoo työpaikkailmoituksen tulleen vastaan sosiaalisessa mediassa. Lisäksi hakemispäätöstä vauhditti se, että yksi työnjohtaja IP Heikkilällä on Katrille jo entuudestaan tuttu. 

Päätöstä lähteä jatkokouluttautumaan rakennusmestariksi lähti siitä, että Katri kaipasi teoreettisempia työtehtäviä. Nyt IP Heikkilällä hän kertoo pääseensä tekemään menekkilaskelmia ja ohjaamaan työntekijöitä tietyissä työvaiheissa. Tukenaan hänellä on vastaava työnjohtaja Heikki Rautio. 

Haluatko kuulla lisää?

Huom! Tiedoston maksimikoko 10MB
Uploading...
fileuploaded.jpg
Upload failed. Max size for files is 10 MB.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.