Pahkakoski - huolto- ja inforakennus Ilmattarelle

Ilmattarelle rakennettava huolto- ja inforakennus, Pahkakosken tuulivoimalapuiston läheisyyteen. Tämä noin 700 m² tila tulee palvelemaan kolmenkymmenen voimalan tuulipuiston huoltotukikohtana ja Ilmattaren toimisto- ja varastotilana.

Janne Niva

Vastaava työnjohtaja
044 901 8350janne.niva@ip-heikkila.fi

Pahkakoskelle huolto- ja edustustilat Ilmattarelle

Aloitimme kesäkuun 2024 alussa rakennuskohteen Iissä Pahkakosken tuulivoimapuiston välittömässä läheisyydessä. Ilmattarelle rakennettava huolto- ja inforakennus on noin 700m2 suuruinen tila, jonka käyttötarkoituksena on toimia lähelle rakennettavan kolmenkymmenen tuulivoimalan tuulivoimapuiston huoltotukikohtana ja -varastona. Huoltorakennukseen tulee myös toimisto- ja infotilat Ilmattarelle.

Rakennustyömaan erikoisuudet

Pahkakosken työmaan erityispiirteenä on sen sijainti ja tekniset ratkaisut. Alueen haasteisiin kuuluu kunnallistekniikan puuttuminen, minkä vuoksi alueelle on porattu useita kaivoja: energia- ja porakaivoja lämmitystä varten sekä saostuskaivot ja imeytyskentät jätevesien käsittelyä varten. Rakennus saa sähkönsä läheisen tuulivoimapuiston sähköasemasta, ja lämmitys hoidetaan maalämmöllä, jonka tuottaa tontille poratut viisi aktiivista ja yksi varakaivo.

Työmaan nykytila

Työmaalla työskentelee keskimäärin kuusi IP Heikkilän työntekijää sekä useita alihankkijoita. Tällä hetkellä meneillään ovat ulkoseinäelementtien asennukset. Ensimmäiset lattiavalut on toteutettu elokuun alussa. Työmaan lähellä sijaitsevat tuulipuistotyömaa ja louhos tuovat lisähaasteita logistiikkaan, erityisesti raskasliikenteen osalta, joka on otettava huomioon työmaalle saapumisessa. 

Uusi työnjohtaja tutuissa tehtävissä

Janne Niva, joka aloitti IP Heikkilällä keväällä 2024 uutena työnjohtajana, on kokenut tehtävänsä tuttuna, mutta uudessa työympäristössä on myös uusia haasteita. Hän kokee, että hänen työnkuvansa on laajentunut ja hän on saanut enemmän vastuuta kykyjensä mukaan.

Tämä rakennushanke Pahkakoskella ei ainoastaan tuo alueelle uusia tiloja vaan myös osoittaa, kuinka ympäristöystävälliset teknologiat ja paikallisen energiantuotannon hyödyntäminen voivat olla osa nykyaikaista rakentamista.

Haluatko kuulla lisää?

Huom! Tiedoston maksimikoko 10MB
Uploading...
fileuploaded.jpg
Upload failed. Max size for files is 10 MB.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.