Asiakastarinat

Finnkarelco asiakastarina – tapaus Riekin talo

Mitä vaatii kellaripubin rakentaminen suojelutaloon?

DSC_8657-2

Oululaisten komea silmäterä, vuonna 1900 valmistunut Riekin talo siirtyi Finnkarelcon omistukseen vuonna 2011. Vuonna 2013 rakennusoikeus kaksinkertaistui mahdollistaen myös ullakko- ja kellaritasojen käyttöönoton. IP-Heikkilä oli mukana toteuttamassa talon suurta remonttia niin yläkerran toimistojen, katutason valoisan bistron, kuin myös kellaripubin puolella. Arvokasta suojelutaloa remontoidessa vastassa on aina riskejä ja myös Riekin talon uudistaminen vaati perusteellisen ennakkosuunnittelun lisäksi apteekkarintarkkaa työnjärjestelyä.

IP-Heikkilän kädenjälki näkyy erityisesti alakerran tunnelmallisessa pubissa. Lauri Törrö, Finnkarelcon toimitusjohtaja sai idean kellariravintolan avaamiseen ulkomailta. Maailmalla liikkuessaan hän oli huomannut lämminhenkisten panimoravintoloiden vetävän väkeä reilusti puoleensa ja näin syntyi ajatus Riekin talon käyttämättömän kerrosalan hyödyntämisestä. Tässä vaiheessa talon katutasossa sijaitseva bistro oli toiminut jo vuoden menestyksekkäästi. Vaikka omaa pienpanimoa ei lopulta saatu mahdutettua kellariin, asennettiin pubiin 12-paikkainen hanasto vaihtuvin olutmerkein, jotta paikallisoluet pääsevät esiin.

Finnkarelcon ja IP-Heikkilän yhteistyö oli käynnistynyt jo IP-Heikkilän rakentaessa Oulun kiipeilykeskuksen välitasoja ja -seiniä viisi vuotta sitten. Yhteistyöstä jäi positiivinen maku ja seuraavaksi Törrö halusi Kiipeilykeskuksen kohdalla parhaiksi havaitut tekijät hommiin myös Riekin talon uudistukseen. Riekin talon kohdalla hän arvosti etenkin IP-Heikkilän visiota kellarin turvatusta rakentamisesta. Näkemys oli arvokasta, sillä asiantuntevuuden ja huolellisen ennakkosuunnittelun avulla vältyttiin täysin rakentamisaikaisilta sortumavaurioilta. Talo pysyi kasassa ja paikoillaan isosta muutosprojektista huolimatta.

Kellarin huippulaatuinen ilma saa Törröltä erityismaininnan: “Ilmanvaihto ja tasalämpöisyys ovat täällä ihan häkellyttävän hyvät”. Kuten arvata saattaa, tämä oli olennaisen tärkeä seikka viime kesän hellejakson aikana, jolloin kellarin viileä ja hapekas ilma keräsi runsaasti kiitosta ja houkutteli väkeä viettämään iltaa juuri virkistävään kellaribaariin.

IP-Heikkilässä Törrö arvostaa paikallisuutta. Hommissa oli “samaa murretta puhuvat oululaiset kaverit”, joiden kanssa yhteistyö oli helppoa, ja jotka huolehtivat vaivattomasti muun muassa yhteydenpidosta paikalliseen rakennusvalvontaan. Hän kuvailee IP-Heikkilän henkivän ennen kaikkea kokemusta ja luotettavuutta: “IP-Heikkilällä on pitkäjänteisyyttä toteuttaa haastavatkin projektit maaliin”, Törrö toteaa ja kertoo, että voisi hyvin todennäköisesti suositella IP-Heikkilää vastaaviin projekteihin myös muille.


Minkälaista yhteistyötä tarvitaan, kun asiakkaat haluavat tavanomaista enemmän?

6.png

IP-Heikkilä ja sisustusliike Matto Nurminen toteuttavat yhteispelillä projekteja, joissa tavoitellaan tavanomaisuuden sijaan ainutlaatuisia ratkaisuja. Intohimona ovat asiakkaat, jotka haluavat jotain enemmän. Molempia yrityksiä yhdistääkin rajoja rikkova luovuus, joka lähtee aina asiakkaan yksilöllisistä tarpeesta.

Yhteistyö alkoi vuonna 2011, kun IP-Heikkilä toteutti muutosprojektia Heikinkadulla sijaitsevaan oululaiseen luksusasuntoon. Sittemmin yritykset ovat vieneet yhdessä maaliin monta viimeistä yksityiskohtaa myöten hiottua kokonaisuutta.

Matto Nurmisen myynti- ja markkinointijohtaja Pekka Alalääkkölä sai IP-Heikkilästä innovatiivisen ja monialaisen ensivaikutelman. Alalääkkölää kiehtoo erityisesti “IP-Heikkilän rohkeus ja luovuus lähteä sellaiselle polulle, jolle muut eivät uskalla”. Tämä kuvaa hyvin IP-Heikkilän ja Matto Nurmisen yhteistyön mentaliteettia.

Ajan mittaan yhteistyö on syventynyt ja syventynyt. Ratkaisuissa ei olla suinkaan tyydytty tavanomaiseen. Suurin muodonmuutos tehtiin Oulussa asuntomessualueelle sijainneelle omakotitalolle, joka muuttui asiakkaan villeimmätkin unelmat ylittäväksi kokonaisuudeksi. Omakotitalosta löytyy nyt muun muassa hulppea pelihuone sekä oma, täysin varusteltu ja väriä vaihtava baaritiski. IP-Heikkilän ja Matto Nurmisen yhteistyö onkin osoittanut, kuinka uskomattomiin tuloksiin toisia tsempaten on mahdollista päästä. “Joskus vain taivas tuntuu olevan rajana, kun asiakkaan visioille etsitään yhdessä sopivia ratkaisuja”, Alalääkkölä toteaa ja korostaa positiivisen työvireen merkitystä tähtisateen tavoittelussa: ”Yhteistyö toimii niin loistavasti, että lopputulos yleensä ylittää asiakkaan omat ennakko-odotukset.”