Finnkarelco – kellaripubin rakennus suojelutaloon

Finnkarelco asiakastarina – tapaus Riekin talo

Mitä vaatii kellaripubin rakentaminen suojelutaloon?

DSC_8657-2

Oululaisten komea silmäterä, vuonna 1900 valmistunut Riekin talo siirtyi Finnkarelcon omistukseen vuonna 2011. Vuonna 2013 rakennusoikeus kaksinkertaistui mahdollistaen myös ullakko- ja kellaritasojen käyttöönoton. IP-Heikkilä oli mukana toteuttamassa suojelutalon suurta remonttia niin yläkerran toimistojen, katutason valoisan bistron, kuin myös kellaripubin puolella.  Arvokasta suojelutaloa remontoidessa vastassa on aina riskejä ja myös Riekin talossa rakentaminen vaati perusteellisen ennakkosuunnittelun lisäksi apteekkarintarkkaa työnjärjestelyä.

IP-Heikkilän kädenjälki näkyy erityisesti alakerran tunnelmallisessa pubissa. Lauri Törrö, Finnkarelcon toimitusjohtaja sai idean kellariravintolan avaamiseen ulkomailta. Maailmalla liikkuessaan hän oli huomannut lämminhenkisten panimoravintoloiden vetävän väkeä reilusti puoleensa ja näin syntyi ajatus Riekin suojelutalon käyttämättömän kerrosalan hyödyntämisestä. Tässä vaiheessa talon katutasossa sijaitseva bistro oli toiminut jo vuoden menestyksekkäästi. Vaikka omaa pienpanimoa ei lopulta saatu mahdutettua kellariin, asennettiin pubiin 12-paikkainen hanasto vaihtuvin olutmerkein, jotta paikallisoluet pääsevät esiin.

Finnkarelcon ja IP-Heikkilän yhteistyö oli käynnistynyt jo IP-Heikkilän rakentaessa Oulun kiipeilykeskuksen välitasoja ja -seiniä viisi vuotta sitten. Yhteistyöstä jäi positiivinen maku ja seuraavaksi Törrö halusi Kiipeilykeskuksen kohdalla parhaiksi havaitut tekijät hommiin myös Riekin talon uudistukseen. Riekin talon kohdalla hän arvosti etenkin IP-Heikkilän visiota kellarin turvatusta rakentamisesta. Näkemys oli arvokasta, sillä asiantuntevuuden ja huolellisen ennakkosuunnittelun avulla vältyttiin täysin rakentamisaikaisilta sortumavaurioilta. Talo pysyi kasassa ja paikoillaan isosta muutosprojektista huolimatta.

Kellarin huippulaatuinen ilma saa Törröltä erityismaininnan: “Ilmanvaihto ja tasalämpöisyys ovat täällä ihan häkellyttävän hyvät”. Kuten arvata saattaa, tämä oli olennaisen tärkeä seikka viime kesän hellejakson aikana, jolloin kellarin viileä ja hapekas ilma keräsi runsaasti kiitosta ja houkutteli väkeä viettämään iltaa juuri virkistävään kellaribaariin.

IP-Heikkilässä Törrö arvostaa paikallisuutta. Rakennushommissa oli “samaa murretta puhuvat oululaiset kaverit”, joiden kanssa yhteistyö oli helppoa, ja jotka huolehtivat vaivattomasti muun muassa yhteydenpidosta paikalliseen rakennusvalvontaan. Hän kuvailee IP-Heikkilän henkivän ennen kaikkea kokemusta ja luotettavuutta: “IP-Heikkilällä on pitkäjänteisyyttä toteuttaa haastavatkin projektit maaliin”, Törrö toteaa ja kertoo, että voisi hyvin todennäköisesti suositella IP-Heikkilää vastaaviin projekteihin myös muille.

Tutustu Riekin Taloon lisää täällä: http://www.finnkarelco.fi/riekin-talo.html

Lue myös muut asiakastarinamme:

https://atomic-temporary-144994475.wpcomstaging.com/pyykospuiston-saneeraus/

https://atomic-temporary-144994475.wpcomstaging.com/promen-oy/

https://atomic-temporary-144994475.wpcomstaging.com/matto-nurminen/